Известие

Collapse
No announcement yet.

Diagnostic Software - AlfaDiag - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Каква е разликата между fiatecuscan и alfadiag,че май ще сложа първата,понеже не мога да генерирам кода за алфадиаг?
    С fiatecuscan ще може ли да си правя диагностика на колата ,да трия грешки и адаптация на дросела? - алфа 166 2.0,16v,99 година.
    И последно този кабел ще ми свърши ли работа:
    USB DIAGNOSTIC CABLE 409.1 OBD2 II LEAD VAG COM VAG-COM
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

За адаптацията ще трябва да си го купиш
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Еми ако трябва ще прежаля парите,но този кабел ще стане ли:USB DIAGNOSTIC CABLE 409.1 OBD2 II LEAD VAG COM VAG-COM

Comment

Да, ще стане.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Хубаво де, програмата на мен ми трагна без проблем, c windows profesional сам, но някой знае ли този кабел дали е от е качествените ели е поредния ментак ? и се пак сам го порачал вече така че ще пиша утре дали ще има ефект за алфа 166.24,жтд,99 год.
            мисли, преди да дейсваш !!!

Comment

здравеите колеги, благодарение на вас и на уникалния форум, и аз сам един от щастливците който ползва кабела посочен по горе и програмката FiatECUScan, сварзвам се кам двигателя, но само до там, поне за сега де, видях как може да се сварзваш и с абс, арбег. достатачно е че мога да си триа грешките. опитах се да гледам текущи данни като е запален двигателя ноо неставааа. ползвам версията 3.1

Comment

Първоначално публикувано от sonchev Покажи съобщение
                здравеите колеги, благодарение на вас и на уникалния форум, и аз сам един от щастливците който ползва кабела посочен по горе и програмката FiatECUScan, сварзвам се кам двигателя, но само до там, поне за сега де, видях как може да се сварзваш и с абс, арбег. достатачно е че мога да си триа грешките. опитах се да гледам текущи данни като е запален двигателя ноо неставааа. ползвам версията 3.1
                За ABS и Airbag кабелът трябва да се преправи малко (връзват се няколко пина с мост) за да работи.

Update: Разглеле, намерих къде е обяснено: http://clubalfaromeo.com/forum_test/node/963774
                Last edited by vladev; d.m.y г., 23:20.
                Subaru Legacy 3.0R
                Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                sigpic

Comment

мерси колега,ще се васползвам от компетентните ни колеги.

Comment

Ще се кара май само с FES.Махнах виртуалната машина както иксаше,рестарт и пак същия надпис като стартирам Loader - a.

Comment

Днес получих кабела инсталирах му разните драйвери ,тествах го всичко както беше описано в диска и няма проблем.Слизам до колата връзвам я,пак тест от FiatEcuScan и давам да се свърже с екуто и след малко мислене ми излизе надписа "Ecu not found!Check your interface or com port setings"!Пробвах няколко пъти но без успех.Някакви идеи?

edit:
                      Преди малко стана ,прочете го,но изписа "Latency is too high " и ме отряза.
                      Last edited by Tasho; d.m.y г., 15:32.

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                        Днес получих кабела инсталирах му разните драйвери ,тествах го всичко както беше описано в диска и няма проблем.Слизам до колата връзвам я,пак тест от FiatEcuScan и давам да се свърже с екуто и след малко мислене ми излизе надписа "Ecu not found!Check your interface or com port setings"!Пробвах няколко пъти но без успех.Някакви идеи?

edit:
                        Преди малко стана ,прочете го,но изписа "Latency is too high " и ме отряза.
                        Изтегли си последната версия на FiatEcuScan и преинсталирай,ако трябва драйвера за виртуалния ком порт.В един от постовете на Вово,напред в темата имаше качен драйвер,който работи добре.И на мен ми правеше мискинлъци и изредих няколко драйвера,но като го сложих него и върви без да крашва,въпреки че дава Latency is too high.Нищо не пречи до намалиш латентността.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега мерси за отговора,но се оправих !Не е било от драйвера а от една смотана настройка на самия com port.Просто се слага да е на 1 и стана!Мерси!

Comment

здравейте, искам да ви попитам може ли да се променят километрите на колата, да се изключва имобилаизера, да се синхронизират частите като пример дебитомер, с платената весия на фиатекускан. с обикновен кабел обд2 който струва 50 лв и ако е така от коде мога да си закупа платената верся?

Comment

Първоначално публикувано от sonchev Покажи съобщение
                              здравейте, искам да ви попитам може ли да се променят километрите на колата, да се изключва имобилаизера, да се синхронизират частите като пример дебитомер, с платената весия на фиатекускан. с обикновен кабел обд2 който струва 50 лв и ако е така от коде мога да си закупа платената верся?
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

някой може ли да ми прати драйвъра за кабела ОБД2 ? Че вече ми се запали главата .
                                мерси предварително !

Comment

Working...
                                X